La «volta» al Santuari del Far

7 d’Octubre del 2012 – La volta al Far des de Sant Martí Sacalm

Aquest passat diumenge 7 d’Octubre del 2012 vam iniciar, la primera de les moltes sortides que farem aquest any, coincidint amb les festes del poble de Sant Martí Sacalm.

El recorregut ha estat Sant Martí Sacalm – Grau de Santa Anna – Santuari El Far – Sant Martí Sacalm (per el costat oposat al Grau de Santa Anna)


Imatges de la ruta:


Descripció de la ruta:

Desprès d’haver fet nit al cotxe en un pàrquing improvisat de Sant Martí Sacalm, i de fer una volta per la petita i acollidora festa nocturna de les festes d’aquest poble, a les 9 i 10 minuts del matí del diumenge començarem a caminar direcció al Grau de Santa Anna amb l’objectiu d’enfilar-lo. Hi arribàrem a les voltes de les 11 del migdia, caminant a un ritme suau i més que agradable.

Des del Grau de Santa Anna, un bonic mirador de Susqueda, i tot seguint la poderosa pedra que segueix tota la zona arribàrem al Santuari del Far, coincidint amb la bona gent del grup Esquelles (Grup Excursionista d’Amer) , que, des de fa ja més de 30 anys, organitzen una sortida genial per les festes de Sant Martí Sacalm, acabant amb una arrosada als prats d’aquest poble màgic. Arribàrem al Far a voltes de les 12 del migdia, on férem el mos i la cervesa de la bona vida, acompanyats d’un dia radiant i unes vistes que es podrien fer pagar.

Amb la panxa plena i a voltes de la 1 del migdia, començarem la baixada directe cap a Sant Martí Sacalm, pel costat oposat d’on veníem. Desprès d’una bona baixada que posa a prova els bessons i l’equilibri, arribarem als prats de Sant Martí i al cotxe, satisfets d’haver fet d’un mati de diumenge, una bona caminada per la nostre zona i una bona dosis de bellesa pels nostres ulls. Una alternativa optimista als diumenges de ressaca i mal de cap.